Peter van Nugteren

Zwart-wit fotografie heeft mijn voorkeur. Contrast en compositie zijn belangrijke aspecten. Eigen stijl en sfeer middels nabewerking.


Ik ben met fotografie in aanraking gekomen in het ‘analoge’ tijdperk. Het mystieke werken in de doka, de chemische dampen, het gespannen wachten op resultaat, al met al een onvergetelijke ervaring. Het werken in zwart-wit heeft me daarna eigenlijk nooit meer losgelaten. Belangstelling voor techniek heeft voor mij de overstap naar digitaal makkelijker gemaakt. De huidige software bevat ongekend ruime mogelijkheden.

Ik tracht mijn werk een sfeer mee te geven die aansluit op mijn persoonlijke gedachten en beleving. Een licht melancholische aanleg is mij niet vreemd. Essentiele aspecten als contrast en compositie komen voor mij duidelijker tot uiting in de zwart wit fotografie. Onderwerpen zijn meest landschappen, gebouwen, interieur en soms straatfotografie. Incidenteel waag ik een zijstap naar kleur. Stillevens zijn dan veelal het motief. Ik werk het liefst alleen, vrij en in alle rust.

Website: Peter van Nugteren