Oscar de Wit

Mijn passie voor en bevangen door het verleden wil ik de kijker meenemen naar “de tijd van toen”. Beleef en herleef het verleden door de unieke stijl.


Bibliotheken, kastelen, ambachten en monumentale panden werpen je terug in de tijd. Het verleden is bijna tastbaar…beleef de HDR-Oldstyle “. Mijn passie mijn stijl…its “Not just a picture“.

Oscar de Wit-Snijder

Autodidact (1964), geboren in Rotterdam en opgegroeid in Apeldoorn. Tijdens zijn MBO opleiding ging de Wit-Snijder zich meer verdiepen in de fotografie en de mogelijkheden. Om zijn stijl en passie te ontdekken volgde er een lange ontdekkingstocht door met vele soorten fotografie en bewerkingen te experimenteren. 
Op een dag in zijn vakantie stond hij met zijn camera bij een molenaar, eenmaal thuis gekomen begon hij de foto's  aan te passen en daar ontstonden de contouren van zijn unieke stijl ('HDR-Old Style'). Lopende de tijd heeft hij zijn stijl geperfectioneerd en ging hij nadenken over zijn 1e project. Het 1e project werd "Ambachten en monumentale panden in en rond Apeldoorn".
De Wit-Snijder roept met zijn authentieke stijl een sfeer van nostalgie op en neemt hierdoor de kijker mee terug naar vervlogen tijden. Na de expositie van zijn 1e project, de publiciteit en publicatie's via social media, kwamen er van binnen en buitenland vragen over zijn stijl. Alle verzoeken voor uitleg over zijn stijl heeft de Wit afgewezen, dat blijft zijn geheim.
Na dit project zocht de Wit-Snijder naar een vervolg…..Na veel zoeken kwam hij terecht bij de "10 bijzonderste historische bibliotheken van Nederland".
Na het afronden van dit project is de Wit-Snijder de landgrenzen overgegaan om daar bijzondere, UNESCO werelderfgoed, en parels van bibliotheken te fotograferen, tevens de start van zijn 3e project "Parels van bibliotheken".
De Wit-Snijder heeft, buiten de prachtige bibliotheken om, ook andere objecten en personen in zijn stijl vastgelegd. Zo heeft hij o.a het Werelderfgoed gemaal in Lemmer voor de lens gehad en heeft hij het Dickens Festijn in Deventer in zijn stijl vastgelegd.

Website: Oscar de Wit