Als architectuurfotograaf fotografeer ik sinds 2010 architectuur en interieur voor verschillende klanten zoals architectenbureaus, interieurontwerpers, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en overheden.

Een goede architectuurfoto laat de essentie van het ontwerp zien. Een foto moet kloppen als het gaat om compositie, licht, het juiste moment en de juiste techniek. Voor mij is het belangrijk om de achterliggende gedachte van het ontwerp te kennen. Alleen zo ontstaat er een architectuurfoto die het juiste verhaal vertelt over het ontwerp. Maar ook de passie waarmee het gebouw of het interieur ontworpen is, wordt voelbaar gemaakt. Het gaat echter niet alleen om het lijnenspel en de gebruikte materialen, ook de beleving van de mens in zijn nieuwe omgeving met eigenschappen zoals sfeer, functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid is belangrijk. Zulke foto’s, met aandacht gemaakt, zijn mijn specialiteit.

Mijn fotografie komt tot stand in een dialoog met de opdrachtgever. Kostenbewust, kwaliteit, duidelijke afspraken en heldere communicatie is daarbij het uitgangspunt. Uiteindelijk vertelt de fotoserie het verhaal van uw project.

www.janduker.nl